Raj dla podniebienia z elementami kuchni molekularnej

Walentynkowy podwieczorek w Spożywczaku  to nagroda wylosowana przez Jakuba Tokarka ze Szkoły Podstawowej w Bytomiu Odrzańskim na V Powiatowych Targach Pracy i Edukacji.

W Walentynki  Jakub Tokarek i jego przyjaciele byli  specjalnymi gośćmi Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Nowej Soli „ Spożywczak ”. Na tę okazję  uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych przygotowali wyjątkowe menu : Molekularne czekoladowe spaghetti z kawiorem z białej czekolady oraz śmietanowo truskawkowy deser z galaretkowymi serduszkami.

Po degustacji pysznych deserów Jakub i jego przyjaciele poznali tajniki ich przygotowania w pracowni gastronomicznej. Mieli też okazję zwiedzić całą szkołą. Mamy nadzieję , że Walentynki w Spożywczaku były dla nich udane.