Ekologicznie i słodko w WTZ

TVP 3 zrealizował materiał o nowosolskich Warsztatach Terapii Zajęciowej. To wyjątkowe miejsce zasłynęło tym razem domową granolą, chałwą i ekologicznym humusem. Mieliście okazję spróbować tych pyszności?

Sylwia Wojtasik przyglądłą się uczestnikom warsztatówWarsztaty Terapii Zajęciowej w Nowej Soli to miejsce, które umożliwia terapię i integrację osób niepełnosprawnych z całego powiatu. Efektem ubocznym terapii są różne pyszności. W ostatnim czasie na warsztatach kulinarnych powstaje domowa chałwa, śniadaniowa granola i ekologiczny humus. Domowe receptury i ekologiczne składniki sprawiają, że produkty WTZ są wyjątkowe. Ostatnio zrobiło się o nich głośno dzięki materiałowi TVP3.

TVP3 – Warsztaty Terapii Zajęciowej w Nowej Soli. Niepełnosprawni tworzą wyjątkowe słodkości

W nagraniu wzięła udział również Sylwia Wojtasik, Członek Zarządu Powiatu Nowosolskiego.

– Zależy nam na integracji środowiska, dlatego Powiat stara się o zwiększenie ilości osób, która bierze udział w tych warsztatach – podkreśla Sylwia Wojtasik.