Powiat Nowosolski co roku wspiera Festiwal Sztuki Ludowej i Jadła Regionalnego “Cepeliada”. W ramach piątej już edycji tej imprezy Starosta Nowosolski ufundował nagrodę specjalną dla najlepszego wyrobu regionalnego, a otrzymał ją „Żurek polski” przygotowany przez Warsztaty Terapii Zajęciowej w Nowej Soli. Nagrody wręczał uczestnikom konkursów Wicestarosta Nowosolski Przemysław Ficner. I tak w kategorii najlepszy wyrób piekarniczo-cukierniczy, ciasta i wypieki pierwsze miejsce zajęły WTZ w Nowej Soli. W kategorii najładniejsze stoisko zwyciężyła Renata Sawicka. Najlepszy produkt regionalny w kategorii wina i nalewki to „Wino domowe Gołubia” Daniela Cygana. Najlepszym wyrobem rękodzielniczym okazała się „Lalka Barbi” wykonana przez Małgorzatę Andrzejewską. Gratulujemy!