Uczniowie mieszali sosy

Praca, w której są organizowane zabawy. Praca, w której pachnie orientalnym jedzeniem. Nie musi to pozostać jedynie marzeniem. Na nowosolskiej strefie przemysłowej uczniowie IV klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych ze „Spożywczaka” mieli przyjemność przyjrzeć się z bliska produkcji sosów znanych na całym świecie! Po przybyciu do opisywanego zakładu pracy zapoznali się z podstawowymi informacjami dotyczącymi firmy oraz obejrzeli prezentację multimedialną. Następnie wraz z dwiema sympatycznymi pracownicami udali się na część produkcyjną. Otrzymali czerwone czepki, niebieskie fartuchy, białe rękawice i inne rzeczy, które w połączeniu ze sobą nadały im przezabawny wygląd. Jako iż mają do siebie dystans, po kilkudziesięciu minutach namowy i obiecywania, że zdjęcia zostaną tylko we firmie – zgodzili się na sfotografowanie. Produkcja sosów odbywa się tam od podstaw, czyli od przywiezienia przypraw z różnych krajów, aż do wysłania ich do kolejnych. Gotują, sprawdzają jakość i niesamowicie dbają o bhp!