Spożywczak w podróży. Nasi uczniowie zdobywają doświadczenie w Irlandii

grupa młodzieży z klas gastronomicznych i logistycznych wyruszyła na podbój IrlandiiZ lekkim dreszczykiem emocji, uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Nowej Soli po raz kolejny wyruszyli poza granice naszego kraju, żeby zdobywać wiedzę, doświadczenie i szlifować swój warsztat na międzynarodowej arenie.

Tym razem grupa młodzieży z klas gastronomicznych i logistycznych wyruszyła na podbój Irlandii. Podczas dwutygodniowych praktyk zawodowych zorganizowanych dzięki projektowi Ciao-Cześć-Hello realizowanemu przez szkołę w ramach programu PO VER, młodzież Spożywczaka będzie miała okazję poszerzyć wiedzę zdobytą na zajęciach lekcyjnych o nowe umiejętności, a wszystko to pod okiem profesjonalistów z Cork.

Ten wyjazd to również doskonała okazja, żeby zwiedzić ciekawe miejsca, nawiązać nowe znajomości, podszlifować język i poszerzyć horyzonty kulturowe, bo jak wiadomo nie od dziś – podróże kształcą, co z resztą potwierdzają już pierwsze relacje uczniów biorących udział w projekcie.