Frutti di mare – szkolimy nauczycieli

Warsztaty gastronomiczne dla nauczycieliTym razem nietypowo – w roli uczniów nauczycielki przedmiotów zawodowych z ZSP nr 4, w roli nauczyciela absolwent tej szkoły, dziś mistrz kuchni i szkoleniowiec Łukasz Śmigielski. Temat spotkania to owoce morza w nowoczesnej odsłonie.

W pracowni gastronomicznej ZSP nr 4 w Nowej Soli odbyło się kolejne szkolenie. Tym razem jego odbiorcami byli nauczyciele, którzy na co dzień uczą młodzież z technikum gastronomicznego.

Mule przygotowane podczas warsztatów Mule na dwa sposoby, kalmary w tempurze oraz krewetki z chorizo to dania, które udało się wyczarować. Pracy było sporo, a efekt podany na talerzu zachwyciłby podniebienia wielu smakoszy. Wkrótce z tematem będą mogli zapoznać się również uczniowie podczas szkolnych zajęć warsztatowych.

Warsztaty gastronomiczne dla nauczycieli ZSP nr 4 to kolejna odsłona realizowane przez Powiat Nowosolski projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Powiecie Nowosolskim”.